Verwerkingsproces

Verwerkingsproces

In Gouda worden alle vleeswaren van Compaxo in de fabriek samengesteld, verpakt en verzendklaar gemaakt. Middels deze pagina beschrijven wij in grote lijnen ons productieproces.

In de Goudse vestiging van Compaxo wordt uitsluitend, van zorgvuldig geselecteerde toeleveranciers, vers vlees ingevoerd om uiteindelijk te verwerken tot vleeswaren. Een belangrijke hiervan is onze eigen slachterij in Zevenaar. Doordat wij op deze manier een groot deel van de verticale toeleveringsketen in handen hebben, zijn wij zeer flexibel en onafhankelijk van derden in onze toevoer van onze belangrijkste grondstof.

Na binnenkomst wordt het ingevoerde verse vlees in onze slagerij direct voorbereid voor de productie van onze vleeswaren. Een bewuste keuze van de directie is om geen voorgemixte kruiden en specerijen te gebruiken, maar afzonderlijke soorten zelf samen te stellen in onze eigen kruidenkamer. Op deze manier kunnen we onze unieke smaakbeleving te creëren en ons te onderscheiden.

Nadat de productie van de vleeswaren doorlopen is, worden de producten bij Compaxo zelf verpakt. Het met zorg selecteren en bij de eigenschappen van het product passende verpakkingen, hoort voor de bedrijfsleiding tot een van de belangrijkste aandachtsgebieden.

Nadat de producten verpakt zijn, worden deze op voorraad gehouden in de eigen gekoeld geconditioneerde distributiehal van Compaxo. Van daaruit worden orders dagelijks voorbereid en klaargezet voor transport. Het leveren van een constante kwaliteit versproducten, valt of staat met gestroomlijnde logistiek en distributie.