Trayseal

Trayseal

Het met zorg selecteren en bij de eigenschappen van het product passende verpakkingen, hoort voor de bedrijfsleiding tot een van de belangrijkste aandachtsgebieden. Onze technische dienst is gedurende de dag constant beschikbaar om alle verpakkingsprocessen zo efficiënt mogelijk te laten verlopen, zodat er kwalitatief hoogwaardige verpakkingen worden geproduceerd.

In de loop van de jaren heeft Compaxo een schat aan informatie en praktische kennis verzameld over alles wat te maken heeft met optimale conservering (houdbaarheid) en presentatie. Geen wonder dus dat er bij Compaxo diverse verpakkingsvormen in omloop zijn. Naast dat Compaxo een deel van zijn producten onder eigen label verpakt, mag het zich een grote speler in de branche noemen als het gaat om de productie van vleeswaren onder de merknaam van de afnemer. Een aanzienlijk deel van de bewerking, verpakking en distributie van vleeswaren bij Compaxo gebeurt onder dit private label. De samenwerking met de afnemers die hiervoor nodig is strekt zich uit van het uitvoeren van ontwerp tot gebruiksklare verpakkingsvorm. Met hulp van onze leveranciers is er een vrijwel onbeperkte keuze uit ontwerp en bedrukking bij afname onder private label. De medewerkers van onze verkoopafdeling kunnen hierbij adviseren en opdrachten begeleiden. Doorgaans zijn onze producten trayseal- verpakt middels de volgende verpakkingstechniek:

Zuurstofarm verpakt (ZAV) oftewel modified atmosphere packaging (MAP): de producten in dit type verpakking zijn middels een natuurlijk conserveringsgas verpakt onder beschermde atmosfeer, wat een bacterieremmende werking heeft en er voor zorgt dat de producten qua kleur mooier gepresenteerd zijn. Ongezond is deze beschermde atmosfeer niet. De gassen die ingespoten zijn, zijn niets anders dan de gassen die zich in de buitenlucht bevinden. Ze worden slechts in een andere samenstelling toegevoegd. De grootste meerwaarde van een ZAV- verpakking is dat het een hoge presentatiewaarde heeft. De bovenfolie staat strakgetrokken op de onderlaag van de verpakking, waardoor er meer ruimte is voor bedrukking of etikettering en de visuele aspecten van de verpakking minder snel vervormen. Dit verhoogt de communicatiemogelijkheden van de verpakking. Bij het openen van een ZAV- verpakking gesneden vleeswaren, zijn de plakjes ten slotte eenvoudiger los te krijgen van elkaar dan bij een vacuüm verpakking.

Trayseal- verpakking bij Compaxo Fijne Vleeswaren B.V.

MARIJNIZ 160601 9008 WEB

Middels een trayseal- verpakking wordt het product bij elkaar gehouden in een plastic voorgevormd bakje/schaalvormige onderkant en aan de bovenkant hermetisch afgesloten middels een bovenfolie. Het afgesloten gedeelte, waarin het product zich bevindt, wordt afgesloten middels de zuurstofarm verpakte technologie (ZAV)/modified atmosfphere packaging technology (MAP). MARIJNIZ 160601 9005 WEBBovenop de bovenfolie kunnen wij vervolgens nog een deksel plaatsen, welke beplakt kan worden met twee-zijdige etikettering geheel naar wens en stijl van de opdrachtgever. Onze verkoopafdeling kan u hier de mogelijkheden duidelijk maken en adviseren. De deksel is bovendien tekenend voor het convenience karakter van het product, doordat de consument de verpakking op ieder moment altijd kan her sluiten. Deze verpakking biedt de consument daarnaast gebruiksvriendelijkheid, doordat de schaal ready-to-use is en sfeervol als schaal op tafel gezet kan worden. Het bakje kan in verschillende vormen worden geleverd. Zo hebben wij voor de filet americain een schaal met daarnaast een separate schaal voor de uitjes. Het maakt het zeer geschikt voor producten in snackafwerking of smeuïg te smeren producten zoals filet americain.