Krimpzak

Krimpzak

Het met zorg selecteren en bij de eigenschappen van het product passende verpakkingen, hoort voor de bedrijfsleiding tot een van de belangrijkste aandachtsgebieden. Onze technische dienst is gedurende de dag constant beschikbaar om alle verpakkingsprocessen zo efficiënt mogelijk te laten verlopen, zodat er kwalitatief hoogwaardige verpakkingen worden geproduceerd.

In de loop van de jaren heeft Compaxo een schat aan informatie en praktische kennis verzameld over alles wat te maken heeft met optimale conservering (houdbaarheid) en presentatie. Geen wonder dus dat er bij Compaxo diverse verpakkingsvormen in omloop zijn. Naast dat Compaxo een deel van zijn producten onder eigen label verpakt, mag het zich een grote speler in de branche noemen als het gaat om de productie van vleeswaren onder de merknaam van de afnemer. Een aanzienlijk deel van de bewerking, verpakking en distributie van vleeswaren bij Compaxo gebeurt onder dit private label. De samenwerking met de afnemers die hiervoor nodig is strekt zich uit van het uitvoeren van ontwerp tot gebruiksklare verpakkingsvorm. Met hulp van onze leveranciers is er een vrijwel onbeperkte keuze uit ontwerp en bedrukking bij afname onder private label. De medewerkers van onze verkoopafdeling kunnen hierbij adviseren en opdrachten begeleiden. Doorgaans zijn onze producten krimpzak- verpakt middels de volgende verpakkingstechniek:

Vacuüm verpakt: dit is een verpakkingswijze gebaseerd op traditionelere principes. De verpakking zit strakker om het product heen, dan bij een ZAV- verpakking. Er zit geen lucht tussen het product en de verpakking. Dit maakt het minder voor de hand liggend dat de bovenfolie ‘lek geprikt’ kan worden. Bovendien wordt er op deze verpakkingsmanier verhoudingsgewijs minder ‘lucht’ vervoerd, wat een efficiëntie met zich meebrengt als het gaat om vervoer en opslag. Logistiek gezien heeft dit dus ook milieubesparende werking. Sommige producten kunnen zelfs in de verpakking gepasteuriseerd worden om houdbaarheid te verlengen.

Krimpzak- verpakking bij Compaxo Fijne Vleeswaren B.V.

Krimpzak- verpakking

Krimpzakken sluiten de producten middels een vacuümtechniek af van de buitenlucht, wat zorgt voor een sterke conservering van het product. Verpakken middels een krimpzak is een zeer traditionele manier in de vleeswarenindustrie en gebeurt momenteel voornamelijk voor bulkproducten. Het wordt met name zo verpakt voor business-to-business klanten; het zijn vaak stukken bereid vlees die nog tot consumentenporties verwerkt moeten worden.MARIJNIZ 160601 9010 WEB Qua toepasbaarheid voor de business-to-consumer markt, hebben eventueel wij ook krimpzakoplossingen voor snackformaat- artikelen, die eventueel ook een eurolock (ophangoog) aan de bovenzijde kunnen krijgen. Een bulkverpakking maakt het zeer geschikt om de snijspiegel van het product (het gedeelte waar het stuk vlees is opengesneden) toonbaar te maken in het schap of onder de toonbank. Deze verpakkingen zijn vaak doorzichtig wat de visuele eigenschappen van het product goed naar voren brengt. Dit staat symbool voor transparantie rondom de versheid van het product. Door het ‘krimpproces’ dat de zak ondergaat verdwijnen de folieranden op het product, waardoor het product zelf goed zichtbaar wordt. Al het overtollige verpakkingsmateriaal krimpt tot een dikke rand, die aan de zijkant van het product zichtbaar is. Wij hebben een eindeloze keuze in maten aan krimpzakken, waardoor wij dit altijd strak afstemmen op de omvang van het product. Hierdoor reduceren wij het overtollige verpakkingsmateriaal wat visueel zijn presentatiewaarde heeft en onnodig afval voorkomt.